کارگاه پردازش تصاویر ماهوارهای PRISMA
معرفی کوتاه دوره از زبان مدرس کارگاه
در تاریخ 15 اسفندماه 1401 در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان، کارگاه آموزشی “دادههای PRISMA، ابزاری جدید در حوزه سنجش از دور” را طی 2 ساعت با همکاری انجمن سنجش از دور زمینشناختی ایران برگزار کردم. محصول آموزشی حاضر مربوط به مطالب ارائه شده در این کارگاه میباشد که پس از برگزاری کارگاه مجدد تهیه و ضبط شده است تا از تأخیراتی که معمولاً در برگزاری کارگاههای حضوری در حین آموزش به وجود میآید کاسته شود. قابل ذکر است که تا زمان برگزاری این کارگاه هیچگونه آموزشی به زبان فارسی در خصوص چگونگی تهیه و کار با این تصاویر ماهوارهای ارائه نشده بود. دلیل اصلی برگزاری این کارگاه آموزشی فراگیری استفاده از دادههای ماهوارهای PRISMA در مقالات و پژوهشهای جدید و نگاه ویژه کشور ایتالیا به این داده بوده است.
چه مطالبی در این کارگاه ارائه شده؟
احتمالاً اگر تا کنون به دنبال کار با دادههای ماهوارهای PRISMA بودهاید و به زبان فارسی در این خصوص جستجو کرده باشید، در معدود منابع موجود، مشاهده نمودهاید که عنوان شده است برای دریافت این دادهها کاربران میبایست پروپوزالی را به سازمان فضایی ایتالیا ارائه کنند. البته به اعتقاد بنده نام “پروپوزال” برای فایلی که میبایست در راستای ثبت نام اولیه برای دریافت این داده تکمیل گردد، بیش از حد سنگین است و دیدن همین نام باعث میشود بسیاری از کاربران تصور کنند برای دریافت دادههای PRISMA نیاز به انجام مراحل پیچیدهای میباشد در حالی که چنین نیست!
در این کارگاه آموزشی ضمن معرفی کامل تصاویر ماهوارهای PRISMA به مراحل چگونگی دریافت آن و همچنین انجام پیشپردازشهای مورد نیاز بر روی آن به طور کامل در نرمافزار ENVI 5.6 پرداخته شده است. معمولاً کاربران برای پردازش تصاویر هایپراسپکترال با چالشهای بیشتری در مقایسه با پردازش تصاویر مالتی اسپکترال روبرو هستند. بنابراین در این کارگاه با یادگیری و آماده سازی دادههای PRISMA امکان اعمال تمامی روشهای پردازش تصویر مطابق با نیاز شما فراهم خواهد بود.
دانلود داده تمرینی
ویدیو نمونه (قسمت اول آموزش)
قسمت اول این کارگاه آموزشی رو میتونید در ادامه مشاهده کنید و در صورت اطمینان از مفید بودن سرفصلهای ارائه شده برای شما برای خرید این آموزش اقدام کنید:
چگونه نوع USER متناسب با شرایط خود را انتخاب کنم؟
همانگونه که در ویدیوی قسمت اول توضیح داده شد، تصاویر PRISMA به دو صورت آرشیوی (Catalog) و درخواستی (New Acquisition) در اختیار کاربران قرار گرفته است. در صورتی که از محدوده مورد مطالعه شما در تصاویر آرشیوی، دادهای موجود نباشد یا داده محدوده شما دارای پوشش ابر زیادی باشد به گونهای که فرآِیند پردازش را دچار اختلال نماید، کاربر میبایست تصویر جدیدی را درخواست نماید. با توجه به اینکه در زمان تکمیل فرم ثبت نام شما باید نوع USER خود را تعیین نمایید (مطابق جدول زیر) میبایست نسبت به این موضوع آگاه باشید که صورت انتخاب Generic User امکان درخواست تصویر جدید از شما سلب میشود.
برای مثال اگر شما در دانشگاههای ایران در حال تحصیل هستید میتوانید نوع USER را Non-national Science انتخاب نمایید و یا اگر در شرکت و یا سازمانی مشغول به کار هستید میتوانید نوع USER خود را بر روی Non-national Commercial قرار دهید. به این طریق میتوانید در صورت نیافتن تصویر مناسب از محدوده مورد مطالعه خوداز میان تصاویر آرشیو، تصویر جدیدی را درخواست دهید.
یک درخواست از کاربران
با توجه به اینکه این کارگاه، اولین محصولی هست که توی سایت مدرسه اکتشاف قرار گرفته برای بالا بردن کیفیت محصولات آموزشی که در آینده ارائه خواهد شد به کمک شما کاربران عزیز به شدت نیاز داریم. پس لطفاً حتماً از طریق قسمت نظرات، انتقادات و پیشنهادات خودتون رو برای ما ارسال کنید.
احسان مردعلی (خریدار محصول) –
سلام آقای سکندری
وقتی یکبار روی لینک دانلود کلیک میکنید و دانلود رو کنسل کنید دوباره امکان ادامه دانلود وجود نداره و مینویسه که محدود شده.لطفا این مشکل رو حل کنید
میلاد (خریدار محصول) –
سلام و عرض ادب بابت مشکلی که به وجود اومده براتون عذرخواهی میکنم. این مشکل برطرف شده و میتونید برای دانلود با سرعت بیشتر پس از شروع دانلود، لینک رو به دانلود منیجر منتقل کنید.
زیبا کریمی –
یکی از بهترین آموزش ها در حوزه اکتشاف معادن هست که با آموزش کامل آقای سکندری به راحتی می توان مناطق جدید تفکیک کرد
fa.s.hosseini (خریدار محصول) –
سلام
وقتی تصویر پریزمارو از رو لینک موجود در فایل، دانلود میکنیم برای بازشدن فایل فشرده یک پسورد میخواد که ندارم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
میلاد –
سلام و عرض ادب
خدمت شما
@explorationschool
پسورد، آدرس کانال تلگرام مدرسه اکتشاف هست.